Tulikiveltä uusi kiertoilmatakkojen mallisto Pielinen

Julkaistu 09/12/2017

Tulikiven uusi Pielinen-takkamallisto saa ensiesittelynsä Habitare-messuilla. Mallisto koostuu neljästä pienikokoisesta kiertoilmatakasta, joita on saatavana kahdella korkeudella ja kolmella eri vuolukiviverhoilulla. Minimalistisen moderneissa takoissa on vaihtoehtoina kulma-, pysty-, vaaka- ja läpiluukku. Samalla ilmeikäs vuolukivi saa uuden kameleonttimaisen tulkinnan: Nobile on vesisuihkulla tummansävyiseksi työstetty, kevyesti karhennettu vuolukivi. Sen voi valita pintamateriaaliksi uusiin kiertoilmatakkoihin sekä osaan Karelia-sarjan varaavia takkoja. Tulikiven takkoihin, kiukaisiin, sisustuskiviin ja ruoanlaittosarjaan voi tutustua Habitare-messuilla osastolla 6f2.

Tummankarhea Nobile on vuolukiven uusi ulkomuoto

Viime syksynä vesileikkauksella tehty Grafia-pintakäsittely uudisti mielikuvaa siitä, miltä vuolukivi voi näyttää. Nyt Tulikivi on kehittänyt uuden Nobile-pintakäsittelyn, jolla vuolukiven pintaa karhennetaan kevyesti vesisuihkulla, jolloin se muuttuu tummemmaksi.

– Karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, tuntuma muistuttaa hieman mokkanahkaa. Aluksi sitä on saatavana Pielinen-malliston kiertoilmatakkojen sekä keväällä lanseeratun Karelia-malliston takkojen pintaverhoiluihin. Nobile-vuolukiveä tuodaan syksyllä myyntiin myös sisustuskivenä, joka soveltuu varsinkin seinälaataksi, kertoo Tulikiven markkinointipäällikkö Saskia Kerkkänen.

Vuolukivestä kompakteja kiertoilmatakkoja

Pielinen-mallistoon kuuluu neljä erilaista vuolukivistä kiertoilmatakkaa: Henka, Lamu, Jokka ja Kammi. Niistä jokaiseen on saatavana kaksi eri korkeusvaihtoehtoa ja kolme eri pintaverhoilua: Classic, Grafia ja Nobile. Classic on perinteinen sileäksi hiottu, vaaleanharmaa vuolukivi. Eläväpintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot. Ne tuovat kivestä esiin kimmellystä ja kolmiulotteisuutta. Vesisuihkulla tasaisesti käsitelty Nobile on perinteistä vuolukiveä tummempi ja karheampi.

Uusien kiertoilmatakkojen muotoilussa korostuu pohjoinen minimalismi. Ylimääräinen koristeellisuus on riisuttu pois, ja huomion saa valittu vuolukivipinta sekä suuresta luukusta näkyvä tuli. Malliston takat eroavat toisistaan mitoiltaan ja luukkumalleiltaan. Henka-takassa on leveä vaakaluukku. Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden väliin, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut saa auki molemmilta puolilta. Jokka-takassa on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle. Mitoiltaan kapeimmassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku. Uudet kiertoilmatakat tulevat myyntiin loppuvuodesta.

– Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti, heti puiden sytytyksestä lähtien. Kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, mutta Tulikiven kiertoilmatakoissa on paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa, joten ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin se ei häiritse talon ilmanvaihtojärjestelmää, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

– Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna Tulikiven kiertoilmatakkojen etuja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Kevytrakenteiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustuksilta yhtä paljon, joten ne voi asentaa lähes mihin vain. Asennus onnistuu myös puulattialle, sillä takka ei kuumene liikaa alaspäin, Moilanen jatkaa.

Kokkaa kuumilla kivillä

Habitare-osastolla esitellään myös keväällä lanseerattua Tulikivi Cooking -ruoanlaittosarjaa. Sen avulla kotikokit voivat hyödyntää vuolukiven erinomaisia ominaisuuksia ruoanlaitossa. Vuolukivi on turvallinen materiaali ruoanlaittoon. Siitä ei irtoa ruokaan mitään ylimääräistä, ei edes makua.

Tulikivi Cooking -sarjaan kuuluu rasiamainen pihvikivi, kaksi paistokiveä, iso pata, pieni ruukku ja valurautainen parila. Ne sopivat ruoanlaittoon takan tulipesässä, leivinuunissa ja sähköuunissa. Sarjan täydentää takan tulipesään sopiva jalallinen grilliritilä, jonka päällä voi grillata ympäri vuoden.

Takassa tai uunissa kuumennetut paistokivet, pihvikivet ja parilan voi nostaa pöydälle ja kypsentää ruokaa niiden päällä. Vuolukiven varaama lämpö riittää kypsentämään esimerkiksi kuumalle paistokivelle lasketun kalafileen, lihan ja kasvikset. Raa’an pihvin voi laittaa pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä. Kannen alla pihvi kypsyy mureaksi kuin kivisessä aromipesässä.

Juhlatarjoiluja ja illanistujaisia varten vuolukiviset astiat kannattaa viilentää pakastimessa. Viileyttä hohkaava astia pitää tarjoilut raikkaina pitkään. Tulikivi Cooking -astioita on myynnissä Tulikiven verkkokaupassa.

Tuotekehitystä messuilla – tule kertomaan oma mielipiteesi!

Keraamisiin takkoihin on suunnitteilla uusi sävyvaihtoehto harmaanruskea. Sen prototyyppi on Tulikiven Habitare-osastolla mukana keräämässä mielipiteitä tuotekehitystä varten. Voit vaikuttaa keraamisten takkojen tulevaan ulkonäköön antamalla palautetta messuosaston henkilökunnalle.