Tulikivi mukana Lähienergiatorilla pe 22.5 | Tulikivi

Tulikivi mukana Lähienergiatorilla pe 22.5

Julkaistu 05/19/2015

 

 

Tulikivi on mukana Lähienergialiiton järjestämällä Lähienergiatorilla Helsingin Kampissa pe 22.5 klo 10-19. Tulikivi osallistuu myös torilla järjestettävään mahdollisuuksien paneeliin, jonka teemana on uudet energiaratkaisut. Lähienergiatorille kokoontuu yhteensä lähes 50 näytteilleasettajaa.

Tilaisuuden tarkoituksena on tuoda näkyvyyttä uusiutuvalle lähienergialle ja samalla tarjota ihmisille vaivaton tilaisuus kysyä vinkkejä asiantuntijoilta. Lue lisää tapahtumasta ja katso tarkka ohjelma Lähienergialiiton sivuilta. Lisätietoa myös Facebookin tapahtumasivulla sekä Twitterissä hashtagilla #lähienergiatori.

Tiesitkö, että:

  • Tulikiven varaavilla tulisijoilla voi tuottaa puolet pientalon lämpöenergiasta (VTT 2014).
  • Tulikivi Green W10 -lämmitysjärjestelmällä voi siirtää merkittävän osan tulisijan tuottamasta lämmöstä käytettäväksi kodin vesikeskuslämmityksessä. A15 -ilmalämmitysjärjestelmällä tulisijan lämpö voidaan ohjata myös ilmakiertoiseen lattialämmitykseen.
  • Tulisijaan liitetty vesilämmitysjärjestelmä laskee merkittävästi rakennuksen e-lukua.
  • Puuta sähkön rinnalla käyttävät taloudet säästävät keskimäärin 15 prosenttia eli 1700 kWh/lämmityskausi.
  • Puulämmitys on luonnollinen lämmitysmuoto. Poltettaessa puusta vapautuu luonnon kiertokulkuun sama määrä hiilidioksidia kuin lahotessakin.

 

Lue lisää puulämmityksen hyödyistä.
VTT 2014: Tulisijojen lämmönluovutus ja hyötysuhteet erilaisissa käyttötapauksissa