Kaunis Nammi-takkauuni on kotimme päälämmönlähde | Tulikivi

Kaunis Nammi-takkauuni on kotimme päälämmönlähde

Valitsimme uuden kotimme lämmitysmuodoksi hybridilämmityksen. Lämmitysjärjestelmä koostuu kahdesta uunista ja vesi-ilmalämpöpumpusta. Takkauunin tuottamasta lämmöstä noin puolet siirretään lämmönsiirtimillä varaajaan, jossa on varmistuksena sähkövastus. Leivinuunia lämmitetään pari kertaa viikossa silloin, kun haluamme laittaa ruokaa tai leipoa. Varaajasta lämpö siirtyy vesikiertoiseen lattialämmitykseen sekä käyttöveteen. 150 neliöinen kotimme on vuoden 2010 vaatimusten mukaan rakennettu omakotitalo.

Kodissamme on paljon luonnonkivilattiapintaa. Vesikiertoisen lattialämmityksen ansiosta lattiat ovat miellyttävän lämpimiä.

Olemme erittäin tyytyväisiä Nammi-takkauunin lämmön siirtymiseen varaajaan. Ahkera uunilämmitys tuottaa huomattavan säästön lämmityskuluihin. Lämmitysenergiaa ei tuoteta sähköllä muulloin kuin loma-aikoina ja kovimmilla pakkasilla. Polttopuut hankimme itse. Suosittelemme hybridilämmitystä kaikille perheille, joille takan tuoma lämmin tunnelma ja hyötylämpö ovat merkittäviä valintaperusteita. Kannattaa käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa. Polttopuun hankintakulut ovat oman aktiivisuuden varassa ja näin myös hallinnassa.

Kuisman perhe, Juva