Noora-takkaleivinuunit päälämmönlähteenä As Oy Onnenapilassa | Tulikivi

Noora-takkaleivinuunit päälämmönlähteenä As Oy Onnenapilassa

Rakenteilla oleva As Oy Onnenapila rivitalo valmistuu kevään 2011 aikana Uuteenkaupunkiin. Rivitalossa on viisi asuntoa, huoneistoala yhteensä 705 m² ja kaikissa asunnoissa on sama lämmitysratkaisu. Päälämmönlähteeksi valitsimme Kermansavi-takkaleivinuuni Nooran. Osa takkaleivinuunin tuottamasta lämpöenergiasta johdetaan Tulikivi W10 –lämmönsiirtimien avulla järjestelmään liitettyyn varaajaan hyödynnettäväksi kodin vesikeskuslämmityksessä (lattialämmitys) ja lämpimän käyttöveden lämmityksessä.

Lisäksi lämpimistä savukaasuista otetaan lämpöenergiaa talteen Savumax-savupiippuvaraajan avulla. Keväällä ja kesällä, kun lämmitystarve ei ole suuri, lämmin käyttövesi sekä tarvittava lämmitysenergia tuotetaan pääosin aurinkokerääjillä.

Lämmitysratkaisua mietittäessä meille tärkeintä oli käyttökustannuksiltaan edullinen, uusiutuvaan energiaan perustuva lämmitysmuoto. Luonnollinen valinta päälämmönlähteeksi oli puulämmitys. Käytettäväksi puumääräksi vuosittain on laskettu 4-5 kuutiota/asunto. Polttopuu maksaa tällä hetkellä Uudessakaupungissa 40 - 50 euroa/kuutio eli polttopuukustannukset vuodessa ovat noin 200-250 euroa/vuosi. Tulikivi oli luonteva toimittajavalinta, koska arvostamme Tulikivi Oy:tä isona, luotettavana toimijana uunialalla.

Eero Yli-Karro, Uusikaupunki

Eero Yli-Karro toimii energia-asioissa ja hänellä on pätevyys erillisen energiaselvityksen laatimiseen.