Vastavirtaperiaate | Tulikivi

Vastavirtaperiaate

Tulikivi-takassa on vastavirtaperiaate, joka ottaa tarkasti talteen kuumien savukaasujen sisältämän lämpöenergian. Tulipesästä liekit nousevat yläpalotilaan, josta ne jakautuvat poskikanaviin. Poskikanavissa savukaasut palavat loppuun, ja niiden lämpöenergia varautuu uunin kiviin, jotka siirtävät lämmön huoneeseen lämpösäteilynä.


Tulikiven takkaleivinuunit ja leivinuunit varaavat lämpöä pitkään. Siksi voit hyödyntää uunin lämpöä monipuolisesti ja valmistaa monenlaisia herkkuja.

Tulikivi-takkaleivinuunissa on vähän vanhaa ja paljon uutta. Uunien perusrakenne kunnioittaa vanhojen uunimestareiden työtä. Uutta ajattelua edustaa Tulikiven kehittämä ja patentoima lämpötekniikka, jota ei ole muilla valmistajilla.

Tulikiven takkaleivinuuneille riittää entisten kahden sijasta yksi hormi. Tämä tarkoittaa, että poltitpa puuta joko takan tulipesässä tai leivinuunin puolella, koko uuni lämpenee tasaisen varmasti ylhäältä alas asti. Tällainen ratkaisu on hyötysuhteeltaan edullinen, ja polttopuutakin kuluu vähemmän.

Kun tarvitset leivinuunia, lämmität sen perinteisellä tavalla polttamalla puita leivinuunin pesässä. Näin se paistaa pitkään ja tasaisesti.

Tulikivi-leivinuunissa on nerokas rakenne. Uunit toimivat kaksoispolttoperiaatteella, joka ottaa puusta kaikki energiahiukkaset talteen ja lisää siten uunin paistoaikaa.

Puut poltetaan leivinuunin tulipesässä, josta nousee yläpalotilaan liekkien mukana palamattomia savukaasuja. Tuhkaluukun ja hiiliarinan kautta virtaavan toisioilman ansiosta myös nämä kaasut palavat hyötylämmöksi. Lopuksi hiilet pudotetaan tulipesän takaosan kautta alas hiiliarinalle, jossa ne palavat nopeasti ja luovuttavat vielä lisälämpöä. Erillistä häkähormia ei tarvita.