Janne Pekkalan reseptit Hotpot astioille | Tulikivi

Janne Pekkalan reseptit Hotpot astioille

Janne Pekkalan broileri-kasvispata

n. 600 g marinoituja broilerin koipinuijia
5 perunaa
1 porkkana
1 sipuli
1/2 paprika
pala lanttua ja selleriä
2 tl tuoretta inkivääriä
suolaa
valkopippuria
soijakastiketta
3 dl ruokakermaa

Pilko kasvikset tikkumaisiksi suikaleiksi ja hienonna inkivääri. Sekoita kasvikset ja inkivääri keskenään ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Laita kasvikset Hotpot padan pohjalle ja lisää koipinuijat. Voit käyttää myös broilerin rintapaloja, jolloin leikkaa rintapalat kolmeen osaan. Kaada päälle loraus soijakastiketta ja ruokakerma.

Paista kannen alla 175 asteessa reilu tunti, kunnes broileri on kypsää ja vihannekset pehmenneet.

Tarjoa raikkaan yrteillä maustetun salaatin kera. Kokoa salaatti esim. jäävuorisalaatista, rucolasta, punasipulista ja tomaateista. Purista joukkoon sitruunamehua ja mausta ripauksella suolaa, sokeria ja balsamicoa.

Janne Pekkalan pikantti poronkäristys 4:lle

600 g poronkäristyslihaa
1 sipuli (hakattuna)
5 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
loraus soijakastiketta
4 dl ruokakermaa
2 rkl mustaherukkahyytelöä

Laita Hotpot-pata kuumenemaan hellalle ja pohjalle nokare voita. Paista sipulia sekä käristyslihaa pieninä erinä lisäten kunnes saavat hyvin väriä pintaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla, kaada punaviini joukkoon.

Anna kiehua hiljaisella tulella niin kauan että neste on haihtunut. Kaada lopuksi joukkoon ruokakerma, loraus soijakastiketta sekä mustaherukkahyytelö. Kiehauta, jotta kastike sakenee. Tarkasta maku.

Tarjoa puolukkasurvoksen ja muskottipähkinällä maustetun perunamuusin kera.

Kuuma tomaattisalsakastike

2 tomaattia
1/2 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 chilipaprika
1/2 vihreä paprika
1 prk ananaspaloja mehuineen
suolaa
sokeria
mustapippuria
öljyä

Hienonna valkosipuli ja chili, kuutioi muut ainekset. Tulisuutta saat lisää jättämällä chilin siemenet mukaan.

Kuumenna Hotpot kasari ja lorauta sinne hieman öljyä. Lisää joukkoon kaikki aineet ananaspaloja ja -mehua lukuun ottamatta. Kiehauta n. 10 minuuttia. Lisää ananaspalat ja mehu ja ketiä vielä 5 minuuttia. Tarkasta maki ja lisää suolaa tarvittaessa.

Kastike sopii hyvin esim. grillatulle tai paistetulle broilerille. Kokeile myös tavallisten lihapullien kera.

Janne Pekkalan Joulukinkun kastike

1 pipari
1 omena
6 luumua
1/2 sipuli
2-3 neilikkaa
4 rkl sinappia
2 dl Sauce Demi-glace -kastikepohjaa
voita
kermaa
loraus soijaa

Laita Hotpot kasariin iso nokare voita ja kuumenna. Paloittele ainekset pieniksi kuutioiksi ja laita kiehumaan voihin. Keitä n. 15 minuuttia ja lisää joukkoon mausteet. Anna ainesten kiehua soseeksi. Lisää joukkoon kastikepohja ja kiehauta 10 minuuttia. Siivilöi tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loraus kermaa, kiehauta ja tarkista maku.

Voit käyttää kastikkeeseen myös kinkun paistolientä, mutta muista, että se lisää suolaisuutta.