Hellapoliisin reseptivinkit Manteli-leivontasarjalle | Tulikivi

Hellapoliisin reseptivinkit Manteli-leivontasarjalle

Näiden mainioiden Manteli-sarjalle suunniteltujen reseptien takana on yksi maamme suosituimmista ruokabloggaajista, Hellapoliisi. Tutustu kaikkiin Hellapoliisin resepteihin osoitteessa: www.hellapoliisi.fi.

Syksyinen omenapiiras vaniljakastikkeella


Syksyn omenasadosta valmistetaan herkullinen ja ihanasti tuoksuva piiras. Käytä piiraaseen mieluusti happamia omenoita. Kotimaiset omenat kannattaa viipaloida pinnalle kuorineen.

Vaniljakastike maistuu herkulliselta makeiden piiraiden seurana ja marjasalaattien kera. Itse valmistettu vaniljakastike sopii loistavasti myös täytekakkujen täytteeksi hedelmien tai marjojen kanssa.

Omenapiiras:
2 munaa
1 1/2 dl ruokokidesokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
50 g sulatettua margariinia
3-5 omenaa viipaleina
2 rkl sokeria
1/2-1 tl kanelia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä maito ja sulatettu margariini. Levitä taikina Manteli piirasvuokaan ja viipaloi pinnalle pestyt omenat, joista on poistettu siemenkota. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa uunissa parikymmentä minuuttia, tai kunnes piiras on saanut kauniin värin ja taikina on hyytynyt.

Vaniljakastike: 1 muna
4 dl maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
(viipale vaniljajäätelöä)

Sekoita kasarissa muna, maito, sokeri ja perunajauhot. Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja pulpahtaa.

Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Lisää joukkoon halutessasi viipale vaniljajäätelöä ja anna sulaa joukkoon.

Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.

Hellapoliisin herkullinen sitruunakakku


Manteli-kakkuvuokaan
300 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4-5 munaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

Kuorrute:
150 g mansikanmakuista tomusokeria
n. 1 rkl sitruunamehua tai vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Manteli-kakkuvuokaan ja paista 150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille, jäähdytä.

Sekoita mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon vähän kerrallaan sitruunamehua tai vettä, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Valuta seos kakun päälle. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai sitruunamelissan lehdillä.

Turkinpippuri-sitruuna-marenkipiiras


Pohja:
100 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kiisseli:
1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu
4 munankeltuaista
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia

Marenki:
4 munanvalkuaista
1 1/2 dl sokeria
100 g Turkinpippurimurskaa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin  20 minuuttia.

Valmista kiisseli piirakkapohjan paistuessa. Sekoita kasarissa kaikki kiisselin ainekset ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee ja kiehahtaa. Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi Turkinpippurirouhe.

Kaada kiisseli paistetun piiraspohjan päälle, levitä runsaaksi kerrokseksi marenkivaahto. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla muutama minuutti, kunnes marenki saa hieman väriä.