Hellapoliisin reseptivinkit Hotpot Duolle | Tulikivi

Hellapoliisin reseptivinkit Hotpot Duolle

Näiden mainioiden Hotpot Duo-sarjalle suunniteltujen reseptien takana on yksi maamme suosituimmista ruokabloggaajista, Hellapoliisi. Tutustu kaikkiin Hellapoliisin resepteihin osoitteessa: www.hellapoliisi.fi.

Välimeren rieskapizzat


Rieskoista ja pehmeistä tortilloista valmistat vaivatta pikkusuolaista illanistujaisiin tai perheen iltapalaksi tai välipalaksi. Voit käyttää täytteenä omia lempitäytteitäsi. Nämä rieskapizzat on valmistettu välimerelliseen tapaan.

6 rieskaa tai pehmeää tortillaa
6 rkl vihreää pestokastiketta
6 aurinkokuivattua tomaattia
125 g mozzarellahelmiä
n. 10 miniluumutomaattia
n. 100 g pastajuustoraastetta

Koristeluun:
basilikaa tai rucolaa

• Voitele rieskat vihreällä pestokastikkeella.
• Viipaloi pinnalle aurinkokuivattua tomaattia.
• Asettele päälle minimozzarellahelmiä ja puolitettuja miniluumutomaatteja.
• Ripottele pinnalle pastajuustoraastetta.
• Paista 225 asteisessa uunissa HotPot Duon kannen päällä, kunnes juusto sulaa.
• Koristele basilikan lehdillä tai rucolalla.

Tomaattinen naudan palapaisti


Mureaksi hautunut naudan palapaisti toimii juhlavassakin hetkessä. Tomaattinen liemi antaa padalle makua. Voit lisätä joukkoon myös muita juureksia.

1 rkl öljyä, voita tai margariinia
1,2 kg naudan sisäpaistia tai paahtopaistia kuutioina
1 tl suolaa
500 g tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
500 g bataattia
3 keskikokoista porkkanaa
n. 100 g hillosipuleita
1-2 tl timjamia

• Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
• Leikkaa liha kuutioiksi.
• Kuumenna rasva Hotpot Duo-padassa ja paista lihapaloihin väri kauttaaltaan.
• Mausta suolalla.
• Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi.
• Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia, tai kunnes lihapalat tuntuvat mureilta.
• Kuori bataatti ja porkkanat ja paloittele ne reilun kokoisiksi suupaloiksi.
• Lisää muun ruoan joukkoon yhdessä hillosipuleiden kanssa.
• Mausta vielä timjamilla.
• Jatka kypsennystä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
• Tarkista maku.
• Tarjoa seurana keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Uunijäätelö


Uunijäätelö on helppo ja tyylikäs jälkiruoka, joka maistuu kaikkina vuodenaikoina. Valmistus on niin nopeaa, että juhlan emäntä tai isäntä voi kadota muutamaksi minuutiksi keittiöön valmistamaan tätä herkkua vieraiden odotellessa, sillä tämä jälkiruoka ei odota herkuttelijoita, vaan herkuttelijat odottavat jälkiruokaa.

100 g murskattuja keksejä tai kokonaisia täytekeksejä
¼ l jäätelöä maun mukaan (esim. vanilja)
1 dl marjoja

2 munan valkuaista
1 dl sokeria

• Laita täytekeksit tai murennetut keksit Hotpot Duon pohjalle.
• Leikkaa päälle jäätelöä, ripottele joukkoon marjoja.

• Vaahdota munan valkuaiset valkoiseksi kestäväksi vaahdoksi.
• Lisää joukkoon koko ajan vatkaten sokeri pienissä erissä, kunnes vaahto on niin kestävää, että se pysyy kulhossa kun käännät sen ylösalaisin.
• Levitä marenkivaahto muiden ainesten päälle.
• Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita laikkuja.
• Koristele tuoreilla marjoilla tai sitruunamelissan lehdellä.
• Tarjoa heti!