Puhdasta palamista ja teknistä etumatkaa | Tulikivi

Puhdasta palamista ja teknistä etumatkaa

Tulikivi-takat ja -kiukaat palavat puhtaasti ja ovat energiatehokkaita. Lämmittämiseen tarvitset vain vähän puuta, joka palaa puhtaasti jättämättä jälkeensä juurikaan tuhkaa. Takkamme alittavat maailman tiukimmat päästönormit ja syntyvän lämmön voit hyödyntää esimerkiksi yhdistämällä takan kotisi vesilämmitykseen.

Takka nostaa energiaomavaraisuutta. Se on ainoa muista lähteistä riippumaton lämmitysmuoto. Puulla lämmittäminen sopii myös erinomaisesti passiivitaloon sekä yhteen muiden lämmitysmuotojen kanssa. Polttamisesta syntyvä lämpö voidaan ohjata hyötykäyttöön (esim. vesikiertolämmitykseen), minkä lisäksi Tulikivi-takkaan voi ottaa tuloilman suoraan ulkoa sekoittamatta ilmastointia.

Puulla lämmittäminen on hiilineutraalia: sama hiilidioksidi vapautuu myös puun lahotessa, mutta polttamalla lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Kiotossa asetettujen kasvihuonepäästöjen alentamisen vaatimuksiin vastaat erinomaisesti bioenergialla, kuten polttamalla puuta. Olemme ensimmäisenä alallamme selvittäneet takkojemme hiilijalanjäljen: Tulikiven tulisijojen valmistuksen vaikutus nollautuu käytössä jopa 1–2 vuodessa.

Tulikiven takat palavat puhtaasti alittaen maailman tiukimmat päästönormit. Voit lisäksi valita haluatko polttaa takassasi puuta vai energiatehokkaita puupellettejä.

Viime vuosina olemme osallistuneet kahteen suureen tutkimushankkeeseen, jonka tuloksiin voit tutustua linkeistä.

Tulisija & lämpö (VTT 2014)
Puhtaampien tulisijojen Suomi (2007)