Ololämpö | Tulikivi

Ololämpö

Mistä on tulisijojen Ololämpö tehty?

 


Tulikivi-takan lämpö hellii ja hyväilee, ei polta

Ei uskoisi, mutta lämmöllä ja lämmöllä on eroa.

  Tulikivi-takan pehmeä säteilylämpö leviää tasaisesti koko huoneistoon ja hyväilee lämmöllään niin ihmisiä kuin esineitä. Ilmakin pysyy raikkaana, ja sitä on helppo hengittää. Kuvassa olevat lämpötilat ovat ohjeellisia.
 

Tavallisen kamiinan konvektiolämpö nousee huoneen yläosaan, ja lämpö kerrostuu kuuman tunkkaiseksi kamiinan ympärillä. Lämpö ei myöskään varaudu mihinkään, vaan karkaa piipun kautta pihalle. Kuvassa olevat lämpötilat ovat ohjeellisia.

 

Vuolukiven synnyttämä säteilylämpö on miellyttävää, ja se lämmittää tehokkaasti. Tulikivi-takka luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan, joka pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Lämpö tuntuu myös lempeän pehmeältä. Tulikivi-takka ei polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi. Näin säteilylämpö poikkeaa edukseen perinteisten kamiinoiden kovasta, kuumasta konvektiolämmöstä.

Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin takan massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-takka ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.