Luonnonkivien hoito-ohjeet | Tulikivi

Luonnonkivien hoito-ohjeet

Luonnonkivien hoitaminen

Luonnonkivipintojen suojauskäsittely on hyvä tehdä ennen käyttöönottoa. Se antaa pinnoille vettä ja likaa hylkivän suojan. Tulikivi-kivitasot käsitellään tehtaalla valmiiksi ennen toimitusta. Tulikivi Care -tuotesarjasta löytyvät suojausaineet niin kiiltävälle kuin mattapintaiselle kivelle.

Suojauskäsittelyn jälkeen luonnonkivipintojen päivittäiseen puhdistukseen riittää yleensä pelkkä pyyhkiminen kostealla liinalla. Tahrat on hyvä poistaa heti tuoreeltaan etteivät ne syövy kiven pintaan. Ruoka-aineista herkimmin tahraavia ovat kahvi, tee, colajuomat, sitrushedelmät, punaviini ja etikka.Yleispuhdistukseen sopii Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 1 puhdistusaine. Yleispuhdistuksessa voi myös käyttää muita normaaleja laimeita ja neutraaleja pesuaineita veteen sekoitettuna (esim. astianpesuaine).

Tehokkaampaan puhdistukseen sopii Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 2 erikoispuhdistusaine. Voimakkaasti happamia, emäksisiä ja hankaavia puhdistusaineita tulee kivipinnoilla välttää. Tehokaan puhdistuksen jälkeen pinnat on hyvä uudelleen suojauskäsitellä. Kiillotetulle kivelle sopiva suojausaine on Protectant 1 ja mattapintaiselle Protectant 2. Keraamiset neolith- sekä komposiittitasot eivät vaadi uudelleen suojauskäsittelyä. Cleaning Agent 4:ta käytetään pinttyneen lian poistoon ja kaikkien kivipintojen puhdistukseen. Aineen kiillotussaven hienojakoisuuden ansiosta tuote ei naarmuta kiven pintaa.

Tulikivi Care -tuotteiden käyttöohjeet pdf-muodossa tästä.

Tulikivi Care -tuotteet on tilattavissa Tulikiven verkkokaupasta.

Tulikivi Care Protectant 1

Kiillotettujen luonnonkivipintojen suojausaine.
Käsitellystä pinnasta tulee vettä ja öljyä hylkivä ja helposti puhdistettava.
Tuote ei sovellu tulisijojen suojaukseen. Ei muuta kivipinnan väriä.

Tulikivi Care Protectant 2

Hiottujen luonnonkivipintojen suojausaine. Käsitellystä pinnasta tulee vettä ja öljyä hylkivä ja helposti puhdistettava. Tuote ei sovellu tulisijojen suojaukseen. Ei muuta kivipinnan väriä.

Tulikivi Care Cleaning Agent 1

Luonnonkivipintojen puhdistusaine päivittäiseen puhdistukseen. Irrottaa tehokkaasti rasvalikaa, mutta ei poista vahattua tai suojauskäsiteltyä pintaa. Tuote ei sovellu tulisijojen puhdistukseen.

Tulikivi Care Cleaning Agent 2

Luonnonkivipintojen puhdistusaine tehokkaaseen puhdistukseen. Poistaa tehokkaasti pinttyneen lian ja tahrat. Tuote ei sovellu tulisijojen puhdistukseen.

Lue tarkemmat tuotetiedot ja käyttöohjeet ennen käyttöä.