Käyttö ja huolto

Puhdista tulipesä tuhkasta ennen jokaista lämmityskertaa. Tarkista, ettei tuhkalaatikko ole täynnä ja tyhjennä se mikäli tarpeen. Tuhkalaatikon tyhjennyksen yhteydessä tuhkalaatikon alusta kannattaa puhdistaa, ettei irtotuhkaa kasaudu laatikon alle. Jos käytät imuria, niin siihen on hankittava tuhkan imurointiin tarkoitettu lisävaruste. Turvallisuussyistä tee huoltotoimenpiteitä vain, kun uuni ja tuhka ovat kunnolla jäähtyneitä. Huomioi käyttöohjeessa olevat mahdolliset tuotekohtaiset ohjeet

Nuohoaminen

Tulisija täytyy nuohota säännöllisesti vähintään kerran vuodessa. Tulisijan nuohouksessa on aina noudatettava kansallisia, alueellisia ja paikallisia määräyksiä. Avaa nuohousluukut huolellisesti, etteivät niissä olevat tiivisteet vaurioidu. Nuohouksen jälkeen varmista, että nuohousluukut ja tuhka-astia tulevat kunnolla paikoilleen. Sulje huoltoluukku.

Sileän (Classic) vuolukivipinnan puhdistus

Puhdista tulisija aina jäähtyneenä. Säännöllisen siivouksen yhteydessä pyyhi tulisijan pinta laimealla astianpesuvedellä. Tahroja voi hangata astianpesuaineella. Anna pesuaineen vaikuttaa hetken ja huuhdo ja kuivaa kivipinta huolellisesti.

Hankalat rasvatahrat ja steariini lähtevät verkkokaupastamme ostettavalla vuolukiven puhdistusaineella. Noudata pakkauksessa olevia ohjeita.

Kaikkein vaikeimmat tahrat voidaan poistaa tulisijan puhdistamiseen tarkoitetulla hiomasienellä. Hiomasieni auttaa myös pienten naarmujen poistossa. Hio vuolukivipintaa varoen. Hionnan rajat voi häivyttää hiomalla kiven pinnan seuraaviin saumoihin saakka. Puhdista hionnan jälkeen kivipinta haalealla vedellä ja kuivaa se huolellisesti.

Erikoiskäsiteltyjen (Grafia, Nobile, Rigata) vuolukivipintojen puhdistus

Puhdista tulisija aina jäähtyneenä. Säännöllisen puhdistuksen voit tehdä pölynimurilla sen harjasuutinta käyttäen. Hankalat
rasva- ja nokitahrat sekä steariini lähtevät näistä erikoiskäsitellyistä vuolukivipinnoista mm. autovaraosaliikkeissä ja  huoltoasemilla myytävällä jarru- ja kytkinosien puhdistusspraylla. Älä koskaan hio erikoiskäsiteltyä vuolukivipintaa.

Valkoiseksi käsitellyn (Tulikivi Color) vuolukivitakan puhdistus

Puhdista  tulisija  aina  jäähtyneenä.  Säännöllisen  siivouksen yhteydessä imuroi tulisijan pinta ja pyyhi pölyt nihkeällä rätillä. Tarvittaessa pyyhi tulisijan pinta laimealla astianpesuainevedellä. Huomaa, että pinnoitetta ei saa hangata voimakkaasti. Tuoreet rasvatahrat voi poistaa vaaleasta Tulikivi Color -pinnasta Tulikivi Care Cleaning Agent  4 -puhdistusaineella. Noudata puhdistusaineen pakkauksessa olevia ohjeita. Pinttyneet rasvatahrat vaativat pinnan puhdistuksen ja paikkauksen. Tulikivi Color -pinnoitteen käyttöohje löytyy sen pakkauksesta

Luukun lasin ja kehyksen puhdistus

Tulikivi-tulisijojen luukut on suunniteltu siten, että ilmavirtaus huuhtelee lasia sisältäpäin pitäen sen kirkkaana. Mikäli lasipintaan kuitenkin tarttuu nokea, kannattaa se puhdistaa heti, kun tulisija on jäähtynyt.

Tuhka on aina saatavilla oleva ja ekologinen puhdistusaine. Ota kostutettuun talouspaperiin hieman hienoa tuhkaa tuhka-astiasta ja hankaa sillä kevyesti lasin nokeentunutta kohtaa. Puhdista tämän jälkeen lasi kostealla talouspaperilla ja lopuksi kuivaa lasi huolellisesti.

Luukun kehyksen puhdistamiseen voit käyttää verkkokaupasta ostettavaa vuolukiven puhdistusainetta. Älä käytä liuotinpohjaisia puhdistusaineita.