Jälkiruokaohjeita | Tulikivi

Jälkiruokaohjeita

Mustikkakukko
Mustikka-mesimarjasorbet
Kauralastukorit
Arktinen unelma -jälkiruokajuoma

Mustikkakukko

325 g voita
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2-6 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl sokeria
1/2 l mustikoita
1 rkl ohrakasta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot. Levitä 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Laita mustikat ja sokeri taikinan päälle ja ripottele ohrakas mustikoiden päälle. Peitä mustikat lopuksi taikinakannella. Paista ruoanlaiton lopuksi miedossa lämmössä noin tunti. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Mustikka-mesimarjasorbet

1 prk mustikka-mesimarjahyytelöä
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 valkuainen
1 cl mesimarjalikööriä

Keitä sokeriliemi. Sekoita hyytelö ja likööri joukkoon. Jäädytä jäätelökoneessa noin 15 minuuttia. Lisää kevyesti vaahdotettu valkuainen. jäädytä kiinteäksi pakastimessa.

Kauralastukorit

50 g voita sulatettuna
3/4 dl sokeria
1 1/4 dl kaurahiutaleita
1 rkl kermaa
1/2 rkl vehnäjauhoja

Sekoita voin joukkoon muut ainekset. Paista heti 150 asteessa noin 15 minuuttia. Muotoile lasin avulla koreiksi.

Arktinen unelma -jälkiruokajuoma

Jää:
1/2 dl mustikka-mesimarjahyytelöä tai mesimarjahyytelöä
1,5 dl vettä
Sekoita hyytelö juoksevaksi, lisää vesi vähitellen. Pakasta levyksi.

1 annos:
4 cl vodka-potin lientä
1 rkl marjoja (potista)
jäätä

Tee lasiin sininen sokerireunus. Tee jäästä coctail-lasin keskelle keko. Lisää vodka ja marjat keon ympärille. Tarjoile mansikoiden kanssa.