Tulipuu | Tulikivi

Tulipuu

Takkapuut Tulikiven kautta - kuivaa ja tasalaatuista polttopuuta kotiin toimitettuna

Tulipuun perusideana on palvella polttopuuta tarvitsevia suomalaisia ja toimittaa hyvälaatuista polttopuuta asiakkaan kotiovelle. Polttopuuta voi tilata ottamalla yhteyttä lähimpään polttopuutoimittajaan. Katso lähin jälleenmyyjäsi.

Tulipuu on asettanut tuotteilleen tiukat laatukriteerit, joita verkostoon kuuluvat paikalliset puuntoimittajat ovat sitoutuneet noudattamaan. Tulipuun polttopuut ovat aina samankokoisia, takkaan sopivia, kuivia ja tasalaatuisia, mikä tekee niiden käytön helpoksi ja vaivattomaksi. Tarjolla on myös suurempia esimerkiksi leivinuuneihin sopivia halkoja ja lomamatkailuyrittäjälle soveltuvia Tulipuu-tuotepaketteja.

Tulipuu on mukana kehittämässä pienpuun korjuuseen ja pakkaamiseen soveltuvia koneita ja laitteita. Sen tavoite on tehdä polttopuiden toimittamisesta kannattava elinkeino ja työllistää maaseutua. Lisäksi sen tarkoitus on hyödyntää Suomen metsiin jäävää pienpuuta, joka jäisi sinne muuten lahoamaan.

Toimitusehdot

Posti toimittaa takkapuut rahtikuljetuksena Manner-Suomeen. Polttopuut toimitetaan lavalle pakattuna asiakkaan haluamaan paikkaan. Purkupaikalle johtava tie tulee olla käypä raskasta ajoneuvoa varten ja purkupaikan riittävän laaja toimintasäde huomioon ottaen. Puut ovat määrämittaisia 33 cm, pilkottuja ja täyttävät polttopuulle asetettavat laatuvaatimukset (kosteus alle 20 %).

Koivu - tuotteen ominaisuudet

Erinomainen puu vaativalle käyttäjälle

- Puut toimitetaan pilkkeinä, joiden pituus on 33 cm, paksuus 4-10 cm
- Pilkkeiden kosteus on alle 20 %
- Irtokuutiopilkettä on n. 0,43 kiintokuutiota pilkettä
- Irtokuutiometrin paino on n. 247 kg (20 %:n kosteus)
- Energiasisältö 1064 kWh/irtokuutiometri

Polttopuut toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen kahden viikon sisällä tilauksesta.