Reseptipankki

Tulikivi-leivinuunilla ruokaa herkuttelijoille

Tulikivi-leivinuuni paistaa kodin herkut pitkään ja tasaisesti pienellä puumäärällä. Loistavien paisto-ominaisuuksiensa ansiosta uuni hauduttaa paistokset ja leivokset herkuiksi. Paistoksiin jää ihana puu-uunin aromi.

Alun kuumaa lämpötilaa voit hyödyntää esim. rieskojen ja karjalanpiirakoiden valmistuksessa tai vaikkapa lihan ruskistuksessa. Jos uuni tuntuu liian kuumalta, voit avata pellin ja uuniluukun vähäksi aikaa. Lämmön laskettua voit paistaa uunissa miedompaa lämpöä vaativia ruokia ja leivonnaisia. Jälkilämmössä voit hauduttaa pitkiäkin kypsennysaikoja vaativia ruokia. Hyväksi uunin käyttäjäksi oppii kokemuksen kautta.

Katso vinkit leivinuunin käyttämisestä videoiltamme!

 

 

Olemme koonneet kotisivuillemme muutamia ruoka- ja jälkiruokareseptejä, joita voit kokeilla Tulikivi-uunissasi. Reseptit on poimittu Tulikiven järjestämiltä piirakka- ja paistokursseilta.

Ruokaohjeita
Jälkiruokaohjeita
Leivontaohjeita

Tutustu Perinteiset ruoanlaittajat -tulisijamallistoon