Geotietokeskus | Tulikivi

Geotietokeskus

Kiven ihmeellinen maailma

Kiven ihmemaa avautuu Kivikeskuksen Geotietokeskuksessa, jossa kiveä katsellaan monesta eri näkökulmasta. Esillä on hienoja mineraalinäytteitä ja värikkäitä luonnonihmeitä eri puolilta maailmaa. Voit tutustua myös esi-isiemme kiven käyttöön tuhansia vuosia sitten tai tutustua nykyaikaiseen kaivos- ja kiviteollisuuteen. Aarrekammion korukivien säihke ei jätä ketään kylmäksi. Geotietokeskuksessa voit tutustua maapallon geologiaan ja sen tutkimukseen, sekä katsella halutessasi lyhytfilmejä vaikka tulivuorista tai kivirakentamisesta.

Kivikeskuksen laboratorio palvelee rakentajia ja tutkijoita. Pohjoismaiden ainoa luonnonkiven testaukseen erikoistunut laboratorio sijaitsee Kivikeskuksen ytimessä.Innostu Kivestä

Maapallon kuori koostuu erilaista alkuperää olevista kivilajeista, jotka puolestaan koostuvat mineraaleista. Maapallon pintaosan laatat liikkuvat hitaasti maan sisäisten virtausten kuljettamina. Vuorijonoja ja valtameriä syntyy ja häviää näiden liikkeiden ja eroosion yhteisvaikutuksesta.

Tapahtumat kestävät satoja miljoonia vuosia. Suomen kallioperä on 3500 miljoonaa vuotta kestäneen kehityksen tulos.

Kivikylä on tieteen, taiteen ja modernin kiviteollisuuden kohtauspaikka. Matkasi alkaa maapallon synnystä ja jatkuu syvälle kiven maailmaan, esihistoriasta moderniin kiviteknologiaan.

Kun nautit Kivikylän koko kattauksen, tulet taatusti kylläiseksi!