Kivikeskus

Suomen Kivikeskus on tieteen, taiteen ja modernin kiviteollisuuden kohtauspaikka. Se on monipuolinen käyntikohde, jollaista ei löydy muualta maailmasta.

Kivikeskuksessa tänä kesänä 27.6.-30.9.2016 esillä on kuvanveistäjä Kauko Kortelaisen Taitelijan tarinaa -näyttely ja korutaitelija Airi Hietalan korunäyttely.

Taitelijan tarinaa -näyttely kertoo Kauko Kortelaisen monipuolisuudesta taitelijana. Tarina alkaa Ateneumin taideopintojen ajoilta ja kertoo uran eri vaiheista aina tähän päivään. Tarina valottaa taitelijaa ispiroivia aiheita ja monipuolista materiaalin käyttöä. Esillä on yli viisikymmentä teosta kuudelta eri vuosikymmeneltä. Näyttelyn erikoisuutena taideteoksia voi aistia käsin koskettelemalla ja silittemällä näyttelyn Kosketus-huoneessa. Kosketeltavana on muun muassa Suomen Kuurosokeat ry:n Koskettavin veistos -kilpailun voittajatyö ”Ystävyys”.

Airi Hietalan korunäyttelyssä on hopean lisäksi koruja pergamentista, joka tunnetaan kirjakääröistä ja noitarummuista. Pergamentista Airi Hietala tekee kevyitä ja herkkiä, mutta silti kestäviä koruja. Osa koruista on esillä kierrätysmekkojen kanssa, jotta katsojan on helpompi hahmottaa, mille korut näyttävät käyttäjän yllä ja millaiset korut sopivat minkintyyppisiin vaatteisiin.

Tapahtumia Kivikeskuksessa:

Pe 30.9. klo 9-16 Avoimet ovet kaikille
Erikoisohjelmaa, askartelua, aarteenetsintää, videotallenteita

To 25.8. klo 16.30 Kotiseutukansanmusiikkia Kortelaisittain
Duo Tuomi, juukalainen kaksikko Ritva Paananen ja Kari Kuosmanen värittävät runoilija Viljo Tuomelan ja kirjailija Heikki Turusen tuotantoa, jossa yhdistyvät kotiseutu ja kansanmusiikki. Duo esiintyy ensimmäistä kertaa käyttäen soittiminaan juukalaisen kuvanveistäjä Kauko Kortelaisen harrastuksena syntyneitä soittimia.

Kivikeskuksessa on pidennetty aukioloaika klo 10-18 ja esityksen jälkeen ehtii vielä tutustumaan Geotietokeskukseen, Kauko Kortelaisen Taitelijan tarinaa -näyttelyyn ja Airi Hietasen korunäyttelyyn.

La 2.7. klo 13–15 Koko perheen taidepäivä
Arja Pietiäinen, Juuan Elli 2015, tekee taidetta lasten ja lastenmielisten kanssa.
Taideopissa tuotetaan taidetta itse malleja tunnustelemalla ja katselemalla.
"Kulttuuritohtorin" vastaanotto ilman ajanvarausta.
Vastaanotolla tohtori antaa jokaiselle henkilökohtaisen kulttuurilääkemääräyksen.

Pe 1.7. klo 15 alkaen Musiikkiesitys
Laulu: Palanivel Subramanyan
Viulu: Eeva-Leena Leppälä
Piano, Essi Asikainen

Järj. Kivikeskus ja Juuan kulttuuritoimi

Tapahtumat sisältyvät pääsylipun hintaan.

Kurkista myös Kivikylän muihin kesätapahtumiin >

Avoinna

  • 27.6.-3.7. ma-pe 10-16
  • 4.7.-31.7. ma-pe 10-17, la 10-15
  • 1.8.-31.8. ma-pe 10-16, 6.8. la 10-14, 25.8. to 10-18
  • 1.9.-30.9. ma-pe 9-16 ryhmille
  • 30.9. pe klo 9-16 avoimet ovet kaikille

 

Liput

  • Aikuiset 6 €
  • Lapset 6-15 vuotta 3 €
  • Lapset alle 6 vuotta ilmaiseksi

 

Lisätietoja: Suomen Kivikeskus puh. 0207 636 600